La intel·ligència artificial (IA) és molt present en el nostre dia a dia: xarxes socials, continguts recomanats, publicitat personalitzada o sistemes de navegació són algunes de les seves aplicacions. Però no només. La tecnologia basada en intel·ligència artificial també opera i determina sol·licituds d’hipoteques o ajudes socials.
Si bé la intel·ligència artificial millora l’eficiència i la productivitat en tasques complexes i repetitives, o fins i tot pot millorar la precisió i la celeritat de diagnòstics mèdics, també planteja un munt de dubtes i reptes. Què en sabem, d’aquesta tecnologia? Què implica reduir realitats complexes a sistemes de categories i bancs de dades, per tal de poder aplicar sistemes de decisions automatitzades? Quines són les principals potencialitats, i els principals biaixos?
En la primera sessió del cicle Intel·ligència artificial, drets i democràcia comptem amb Carlos Castillo, professor de recerca de la Universitat Pompeu Fabra, i Maria Vanrell, directora del Computer Vision Center de la Universitat Autonòma de Barcelona (UAB) per tal d’abordar aquestes qüestions. No us perdeu la conversa que vam mantenir amb ells al Canòdrom!